OBJEV VŠE O SVÉM LOMNICKÉM

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Náš BLOGTak jsme vám to pivo uvařili!

15. 11. 20161

Dolujeme všechny možný informace o lomnickém pivovarnictví ze všech možných zdrojů a připravujeme vše pro to, abychom mohli vařit přímo v naší Lomnici, ale… Žízeň psaním prostě neuhasíš!

Hodně kamarádů se nás logicky ptá, takový humbuk…ale kdy už to pivo kurňa bude? Tak jsme se rozhodli vám to pivo uvařit!

Museli jsme si na to vypůjčit pivovar. Nápad se zrodil na konci naší návštěvy v pivovaru Rezek před čtrnácti dny cca ve dvě hodiny ráno (psali jsme zde). Majitel pivovaru Dan Rezek nám v neděli večer předal tyhle klíče od pivovaru a v pondělí ráno v šest začalo naše dobrodružství:

0

Pro ty co milují facebook, jsme vše přenášeli živě (odkaz zde). Někteří nás normálně lajkovali už od těch šesti:) – děkujeme! Pro ty, kteří na facebooku nejsou, píšeme tento shrnující článek abyste byli v obraze. Bude to hlavně o fotkách, abyste viděli jak to naše vaření prvního Lomnického piva (tzv. vaření předprodukčního vzorku a to zatím mimo katastr Lomnice) vypadalo.

V neděli večer jsme si nejdřív našrotovali slad aby nás to ráno nezdržovalo:

12

Ráno v šest jsme ten slad nasypali do varné kádě a začali vařit:

34

Nejsložitější bylo pochopit různé přepouštěcí kouhouty a funkce čerpadla – s tím nám hodně pomohl Jirka Novotný:

56

Za pár hodin jsme měli vyrobenou sladinu, která se pak musela přefiltrovat. Vzniklý odpad je mláto – na fotce můžete vidět jak ho nakládáme pro prasátka:

710

Do sladiny jsme pak přidávali celkem na čtyřikrát tři různé typy chmele. Začal tzv. chmelovar. Třetí chmelení jsme svěřili našemu fanouškovi Vláďovi Mastníkovi, který se na nás přijel podívat. Na důchodce to zvládl bravurně:):

1814

Pak jsme si připravili kvasnice, které jsme nejdříve museli mícháním probudit, aby začaly co nejdříve makat – sežrat cukry a přeměnit je na to co milujeme – alkohol. Po chmelovaru jsme hotovou mladinu začali přečerpávat do spilky:

913

Po chmelovaru nám ve várné kádi zůstal tento chmelový koláč. A takhle pak vypadala naplněná kvasná káď ve spilce s naším Lomnickým pivem:

1516

Suma sumárum, jsme po všech měřeních vyrobili pěknou lomnickou dvanáctku. Teď za nás budou pracovat cca 7 až 10 dní kvasnice a pak pivo necháme zrát pár týdnů v ležáckém sklepě.

A teď ta nejlepší zpráva na konec! Jak a kde to vypijem?

Více jak polovinu těch uvařených piv vypijeme s přáteli na našich plánovaných akcích (na jednu z nich vás pozveme) a pár soudků budeme mít i pro vás na takové ty domácí akce:) . Pokud budete mít zájem, tak kolem 30.listopadu sem napíšeme podrobnější informace.

Takhle jsme si ťukli na závěr:

17

Děkujeme za pozornost a vaše lajky na facebooku a Lomnickému pivu zdar!

LP

Jeden komentář

  • zdenda

    15. 11. 2016 at 12:13

    no prostě supr.já vám fandím.

    Reply

Pošlete komentář

Váš email nebyl publikován. Povinná pole jsou vyznačená *