OBJEV VŠE O SVÉM LOMNICKÉM

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Náš BLOGNaše návštěva pivovaru Rezek

30. 10. 20161

Předvečer státního svátku jsme oslavili po svém. Navštívili jsme totiž pivovar Rezek v Zásadě (stránky zde). Náš cíl byl jasný – nasát co nejvíce praktických informací a rad od těch co už vědí. A také tam pracuje Jiří Novotný, který byl jedním z posledních zaměstnanců Lomnického pivovaru v padesátých letech (psali jsme zde).

img_4978

Pivovar založil před rokem místní truhlář, provozovatel zážitkové agentury, milovník létání a hlavně velký dříč a srdcař – Daniel Rezek. Člověka hned po pár minutách napadne, že to je takový podnikatelský svéráz. A taky jo. Původně měl nějakou rodinnou oslavu, ale nějak se mu podařilo sedět s námi až do tří do rána:)

img_4984

Dotazů jsme na něj a na Jiřího Novotného měli opravdu hodně a byli jsme úplně vedle z toho jak k nám byli otevření. Ten pivovar si dnes může samozřejmě namalovat a napočítat každý, ale ty praktické rady jsou prostě k nezaplacení. Prolezli jsme s nimi celý proces výroby, tak vám dáme trochu nahlédnout do jejich pivovarské kuchyně. Začali jsme důkladnou prohlídkou varny:

img_4943 img_4981

Potom jsme prolezli spilku:

img_4948

A na závěr ležácký sklep a technické místnosti:

img_4961img_4957

 

U tohoto podnikání je dobré, že při těch hovorech nesedíte na suchu. A přitom je to absolutně přirozené a logické. Vyrábíte pivo, mluvíte o pivu, musíte ho tedy logicky i pořád chutnat. A my jsme to vzali pěkně popořádku a dokonce jsme některé ochutnali i vícekrát. Světlou 11 a 12, polotmavou 12 a 13 ALE. Přímo od zdroje je pivo samozřejmě nejlepší.

img_4975

No a jako bonus se nám ozval redaktor Českého rozhlasu pan Jaroslav Hoření, že by s námi udělal krátký rozhovor o Lomnickém pivu. Tak jsme řekli… proč ne! Přijel za námi přímo do pivovaru, kde jsme se s ním vyfotili ať máme vzpomínku:). Až bude minireportáž o dvou a půl minutách ve vzduchu, dáme sem na ni odkaz. Aktualizace: reportáž si můžete poslechnout níže (odkaz na celou reportáž je zde): 

 

pivovar-rezek

A úplně na závěr vám prozradíme, že tak kolem druhé hodiny ranní, jsme s Danem (normálně si už tykáme s majitelem pivovaru) vymysleli přímo geniální nápad – jak už jsme jednou psali – u piva to takhle prostě chodí. Teď vám ještě nemůžeme prozradit o co přesně půjde, ale bude to pecka. Necháme vás do půlky listopadu trochu napnutý, ať se máte na co těšit.

Ahoj a Lomnickému pivu ZDAR!

LP

Jeden komentář

  • z

    7. 11. 2016 at 12:02

    jo supr ,já sem pivař.ale někdy i kořku,Děda byl hostinskej

    Reply

Pošlete komentář

Váš email nebyl publikován. Povinná pole jsou vyznačená *