Tak máme za sebou první stáčení té naší 11. Pro ty co nemohli sledovat náš živý přenos na facebooku (na konci dubna) tak pro ně děláme krátkou rekapitulaci zde.
Hned na první termín stáčení jsme měli od vás mraky objednávek, až nás to zaskočilo. Museli jsme tedy zajet do Frýdlantu na noční šichtu. A to doslova. Ve 20:00 jsme začali a poslední sud stočili ve 4 hod. ráno.
Krátký spánek na ubytovně a v 7:00 směr Lomnice s naplněnými dodávakami. Sudy jsme na krátko uskladnili v sokolovně a navečer si pro ně přijeli všichni co objednali.
Zde je pár fotek s popisem:
Prázdné sudy jsme si přivezli z několika nápojek.
Na etikety a různé materiály mají vlastní tiskárnu(plotter) což je brutálně efektivní – prostě vymyslíte pivo a hned můžete tisknout potřebné materiály.
Základem kvality je dokonalá sanitace: voda, louh, voda, louh, voda…a tak pořád dokola. Je jedno zda stáčíte do sudů, nebo do lahví.
Sanitujete prostě všechno a hned několikrát.
Zkrátka když vaříte a prodáváte čerstvé nepasterizované pivo, nemůžete si dovolit žádné brebery, které by pivo zkazily.
Každopádně když se to takto sterilně udělá, pivo pak vydrží až 3 měsíce – somozřejmě musí být v nějakém sklepě kde je max 8°.
Lahvování je taky pěkná makačka. Vypláchnout lahve, vložit do lahvovačky, sterilizovat víčko, přidělat víčko, zadělat, nalepit etiketu – to vždy po dvou lahvích. Prostě čistě ruční práce.
Do Frýdlantu pojedeme stočit ten zbytek koncem května, takže kdo by chtěl ještě objednat sud 30 či 50 litrů, nebo lahve 0,7 l, můžete na mail ahoj@www.lomnickepivo.cz nebo do zpráv na našem facebooku zde. Vypadá to, že bychom mohli mít i ministánek na Den koně 3.6. tak určitě doražte!
Díky moc.
Jo, a taky jsme vás požádali ať nominujete člověka, který by si zasloužil první lahev lomnické 11 za odměnu. Výhercům jsme již lahve předali (ještě dvěma předáme), takže se můžete těšit na další článek.
Ahoj a pivu zdar!
Tým Lomnického piva