OBJEV VŠE O SVÉM LOMNICKÉM

Náš BLOGStrategická schůzka aneb 24 piv za jeden večer

3. 8. 2017

Ahoj přátelé. Po více jak měsíční odmlce jsme zpět.

Včera jsme totiž měli strategickou schůzku, kde jsme si „odhlasovali“ několik důležitých věcí, včetně termínu, kdy zprovozníme vaření přímo v Lomnici. Více ale prozradíme až tuto neděli ve 21:37 plus mínus.

Schůzku jsme si udělali v Praze. Dětem jsme vysypali prasátka a vydali jsme se do spárů velkoměsta. Při debatách jsme chtěli samozřejmě i napít co nejvíce druhů. Námi řízená, místy až nezřízená degustace nám umožnila nakonec za večer otestovat 24 druhů piv. Ale nebylo to zadarmo.

První hospoda kterou jsme navštívili je  BeerTime. Každý den tam mají na čepu cca 20 druhů piv z různých, převážně minipivovarů. Takhle třeba vypadá jedna jejich nabídková tabule:

IMG_9419

 

Pili jsme jme výhradně třetinky, někdy i o tu třetinku jsme se podělili všichni čtyři. Né, že bychom byli nějací spořínci – byť jak můžete vidět 40 až 60Kč/třetinku žádná cena…, ale chtěli jsme toho napít a okoštovat co nejvíce. Prvních pár minut jsme taky zavzpomínali na naše vaření ve Frýdlantu a hlavně na sládka Pavla Palouše, probrali jsme i pár pivovarských drbů a pak se stala taková zvláštní věc.

Do hospody přišel Pavel Palouš? To prostě jeden nevymyslí. Zde naše společné foto:

IMG_9422

 

Nebudeme zde popisovat jednotlivá piva, ale pár perel jsme tam našli.

Poté jsme se přesunuli do hospody Zlý časy. Tam mají na čepu asi 30 druhů piv. Zhruba o půlnoci nám chtěl Míra dopřát exkluzivní zážitek a objendal z jejich lednice speciální belgické pivo Lambic. Sedmička stála 399Kč. Prostě umíme žít. A když vám prozradíme, že vůně toho piva se přirovnává k vůni „zpoceného koňského sedla“ tak si budete myslet, že jsme úplní magoři. Takhle ta lahev vypadala:

IMG_9427

Výroba tohoto piva trvá několik měsíců a každá várka chutná jinak…Je to pivo spontánně kvašené a dozrává v dřevěných kádích.  Je to ta úplně nejtradičnější výroba piva ze všech. Neobashuje to vůbec žádný cukr – kvasinky to prostě celé vyžerou. Na lahvi je doporučení, že je vhodné vypít do 20ti let od výroby…Strašně kyselé, ale zvláštně návykové.

No a jako aperitivek kolem druhé ráno opět zaúřadoval náš sládek a vybral dalšího Lambika, tentorkát střiženého s třešněma. Třetinka stála 159Kč. To byl opravdu další skvost večera:

IMG_9431

Ve tři ráno jsme se ještě vyfotili před hospodou a měli jsme radost – úplně ze všeho. A nejvíc z toho, že jsme vymysleli „plán dalšího postupu“:)

IMG_9426

Ahoj! Tým Lomnického piva

LP