Plnou parou vpřed! Máme prvního zaměstnance.

Ahoj přátelé,

tak jde do tuhého a už není cesty zpět. Pivovar prostě v Lomnici bude!

Ale pěkně popořádku:

1. Máme barák a už ho pomalu zprovozňujeme. Bývalá pekárna/cukrárna byla dva roky zavřená a všechny věci tam zůstaly tak, jakoby se zaměstnanci měli vrátit druhý den do práce – rozdělané cukrovinky, načaté pytle s kakaem, moukou apod. Překvapilo nás, že se tam za tu dobu neobjevili nějací hlodavci. Zatím jsme bez elektřiny, která byla vypnutá, ale každým dnem by nám ČEZ měl dodávky obnovit. Také jsme je požádali o navýšení kapacit aby nám to při vaření nepadalo. Obnovujeme také vodu – v několika částech domu to prostě nějak teče a musíme ty trubky vyměnit. Většinu těch věcí – stolů, přepravek, pecí, nerezových mís apod. musíme přemístit do jiných místností tak, abychom mohli udělat rekonstrukci v té hlavní místnosti, kde budeme vařit. Ty věci nejsou naším majetkem, ale za pár měsíců bychom vám je mohli nabídnout k prodeji. Uvidíme.

2. Na apríla (to nebyl vtip) jsme přijali prvního zaměstnance Míru Vaníčka (a zároveň i našeho parťáka) a to na pozici Vrchní sládek. Míra si odseděl 20 let…na různých pozicích u policie a ve vězeňské správě a byť nám nemohl říkat detaily o své práci, ani s jakými zajímavými lidmi se pravidelně potkával (všichni absolutně nevinní, případně mrtví), tak nějak bylo jasné, že ta práce musí být extrémně, hlavně psychicky, náročná. Klobouk dolů, před všemi co tuto službu pro nás vykonávají!

Míra se tímto krokem chopí naplno svého koníčka – vaření piva. Po létech domácího vaření piva si v loňském roce udělal při práci kurz na sládka a od 1.4. 2018 se mu totálně změnil život. Bude to makačka, ale společně to dáme.

Další zaměstnanec nastoupí 1.7. (vybrali jsme ho na základě krutopřísných kritérií bez výběrového řízení), a pak uvidíme – poptávky budeme dávat na náš facebook.

3. Rekonstrukce. Než nastěhujeme technologii, je potřeba připravit dvě místnosti v pivovaru. Primárně budeme probourávat vrata do varny a kompletně předěláme podlahy – tak aby byly odolné a aby byly vyspádované – každý den totiž protočíme spoustu vody na sanitaci, vypouštění tanků a pod. Zevnějšek budovy zatím letos nebudeme řešit, ale časem to chceme také vyšperkovat.

4. Semily, Jičín – první vlaštovky. Ano, už se nám podařilo dodat první sudy do Semil – hospoda u Námořníka a také od včerejška můžete pravidelně ochutnat v jičínském penzionu Lucie. Máme radost, majitelé obou podniků jsou fajn.

5. APA se vydařila. Takový zájem o tento speciál jsme nečekali, ale už je téměř pryč. V pondělí jsme tak museli v Hořicích uvařit další várku, opět bude na čepu v polovině května. S lahvováním byl problém – poprvé jsme totiž lahvovali do skleněných lahví, ale ten bazmek, který jsme si k tomu vyrobili měl spoustu much a vůbec to nešlo. Než jsme to rozchodili tak jsme udělali jen pár kusů pro nás a pro výherce krajského soutěže psovodů ale pak už nebylo z čeho lahvovat. Pivo došlo… Od půlky května bychom už měli mít obě naše piva pravidelně k dostání v lahvích i u nás v pivovaru (na slovo pekárna tímto zapomeňte – je to pivovar!).

6. Technologie – čile komunikujeme s výrobcem, musel si prohlédnout náš pivovar abychom si upřesnili poslední detaily. Vše už máme odschválené a aktuálně dokončujeme jednání o úvěru.

 

Tak to je krátké shrnutí. Níže přikládáme pár fotek z nových restaurací, z vaření, ukázku té bazmekové stáčečky a foto z naší strategické porady.

Ahoj a dej Bůh štěstí Lomnickému pivu!